Dietetyk wskazuje jak wyszukać najkorzystniejszy katering?

Opublikowany: sobota, 05 marca 2016 // Wyświetlony: 206

Przygotowanie swego cateringu dietetycznego wydaje się stanowić łatwe i niejednokrotnie indywidualnie próbujemy zaplanować własną dietę, czerpiąc z własnej znajomości jak również tejże, jaką możemy uzyskać w necie. Respektując kilku zasad, zapewne sami możemy pilnować swojego programu cateringowego, jednak często okazuje się, iż jest toż zbyt niewiele i musimy skorzystać z porad dietetyka, który na bazie badań na fachowym sprzęcie oznajmi nam co konsumować a czego unikać.

Wyjątkowe sytuacje w których specjalny katering jest bardzo wskazany, zapytania i odpowiedzi.

Jadłospis cukrzyka. Kilka tygodni temu wypatrzono u mnie cukrzycę. Czytałam gdzieś, iż obecnie powinnam kalkulować sobie odpowiedniki węglowodanów i na tej podstawie ustalać jadłospis. Co toż takiego i jakże je się wylicza?

Wcześniej bezwzględnie trzeba spytać lekarza eksperta, w jakich ilościach węglowodanów możemy skonsumować w przeciągu doby, na tej tezie będzie wolno przeliczyć zamienniki węglowodanowe (w skrócie WW). 1 Odpowiednik węglowodanowy toż taka liczba artykułu, która ma 10 gramów węglowodanów. Np. dieta 1500 kcal z zawartością 210 g węglowodanów ma 21 odpowiedników węglowodanowych. Tę porcję należy rozłożyć na pięć posiłków. Śniadanie powinno zaopatrzyć 5 odpowiedników węglowodanowych, II śniadanie - 3 WW, obiad 6 WW, podwieczorek 3 WW i kolacja 4 zamienniki węglowodanowe. Potem na podstawie liczby zamienników węglowodanowych przypadających na każdy posiłek określa się liczbę produktu w gramach, którą wolno zjeść. Trzeba przy tym bazować z tabeli zamienników węglowodanowych (Można ją wyszukać w internecie wpisując w wyszukiwarce wyrażenie - tabela zamienników węglowodanowych)

Niżej prezentujemy standardowe, najczęściej napotykane wyroby, jakie są wykorzystywane podczas przygotowywania własnego cateringu.

  • kasza - 10 g
  • płatki owsiane - 20 g
  • kajzerka - 22 g
  • pumpenikiel - 23 g
  • popcorn - 25 g
  • graham - 28 g
  • chleb razowy - 28 g
  • banan - 50 g
  • ziemniaki - 65 g
  • jabłko - 100 g
  • brokuły - 100 g
  • jogurt naturalny - 200 g
  • mleko 1,5% - 250 g.

Jest toż typowy przykład pokazujący, iż swój codzienny catering i wyroby, jakie zjadamy ma niesamowicie istotny wpływ na własne zdrowie a często potrzebna jest specjalistyczna pomoc, żeby należycie się żywić, aby uzupełniać nasz organizm w wyroby, jakie są nam konieczne a ich porcjowanie musi być w dokładnie wskazanych godzinach dnia, nie możemy produktów które mają mnóstwo węglowodanów spożywać wieczorem, najodpowiedniej wypełniać nasz organizm w owy substrat porankiem. Rzeczy których powinniśmy wiedzieć o odpowiedniej diecie jest o wiele więcej a rzeczy, jakie wpływają co i kiedy możemy zjadać jest niesłychanie wiele.

wstecz

Podobne artykuły:

  • Gdzie poszukiwać magazynu do wynajęcia

    Temat wynajęcia magazynu wyjątkowo istotny jest dla właścicieli firm, ponieważ to oni szczególnie wymagają pomieszczenia na gromadzenie swego towaru, którym się handluje, czy też sprzętu lub innych przedmiotów, jakie są konieczne...
  • Witamina C czy inne suplementy w mechanizmie odchudzania?

    Suplementów diety na rynku istnieje mnóstwo, każdy z sprzedawców stara się nas przekonać do nabycia właśnie to jego suplementu, stwierdzając iż jest najlepszy, gwarantuje natychmiastowe i długotrwałe rezultaty. Rzeczywistość nies...
  • Szelki asekuracyjne

    Szelki asekuracyjne to podstawowy sprzęt zabezpieczający podczas prac wykonywanych na wysokościach. Ich użycie jest zalecane w różnych sytuacjach, w których człowiek narażony jest na upadek z wysokości, co oznacza poważne zagrożenie jeg...
  • Darmowe próbki - metoda na reklamę

    Trików na korzystną promocję jest wyjątkowo sporo. Jednym z nich jest rozprowadzanie bezpłatnych próbek. To co funkcjonowało od dekad również dziś jest entuzjastycznie stosowane przez część producentów. Wyszukamy więc dość...